Vendégkönyv

Dátum
Feladó
Tárgy

Üdvözlet

Üdvözöllek, kedves rokon! Nagyon örülök ennek honlapnak. Vámosszabadin lakom.

Dátum
Feladó
Tárgy

Családfa

Kedves Rokon valamilyen fokon!?

A név a címem is. Én Mészárosként születtem, de Édesapám a magyarosítás előtt - mint állami alkalmazott - Töpler volt. Nem óhajtott idegen nevet felvenni, így Édesanyja nevét vette fel.

Maradék gyerek vagyok, mint Apámék is. Ikrek voltak 7-8. gyermekként születtek 1905.03.05.-én Geszten. Nagymamám Mészáros Erzsébet 1874.03.23.-án született többedik gyermekként. Elő fogom keresni a névváltási dokumentumokat és akkor újból jelentkezem.

Most itt van Salt Like Citi-ből bátyám lánya aki nagyon érdeklődik a felmenőről. Ezért vagyok most ilyen nyüzsgős. Engem is érdekel, hogy honnan jöttünk. Beszéltem Károly bácsi két fiával, Károly-jal és Tiborral innen van meg az elérhetőség.

Jelentkezem záros idővel a többi általam bírt papírokkal!

Magamról annyi, hogy 1947-ben születtem -ezért írtam, hogy maradék vagyok, de ez ebben a családban nem volt ritka. Imre István festőmüvész unokabátyámmal akkor találkoztam először, mikor 10 éves voltam Ő meg már 40 felett. Csókolommal köszöntem neki. 33-an voltunk unokatestvérek Apám ágán. Talán csak már én élek közülük.
Mára elég ennyi, s jelentkezem a többi információval.

Rokoni szeretettel és drukkal, hogy sokat megtudjunk egymásról:

Zsuzsi, aki Mészáros nevet kapta

Dátum
Feladó
Tárgy

Prosba

Ahoj Zoltán!

Ďakujem moc za super stránku. Je super.

Čakám na to, kedy bude stránka prerobená do slovenčiny aby som mohol študovať - lebo bohužiaľ neviem po maďarsky. Zaoberám sa tiež geneaológiu nášho rodu - mám spracovaný rodostrom po 1875. Zatiaľ Informácie od žijúcich predkov - čiže od môjho dedka.

Ak budeš chcieť môžem ti to poslať. Pracujem s programom FamilyTreeMaker2009, a viac Geno Pro 2007. Prípadne ti to spravím do PDF alebo nejakého rozumného formátu.

Možno mi budeš potom vedieť poradiť ako mám postupovať ďalej aby som mohol pokračovať vo výskume.

Díky moc!

Michal

Dátum
Feladó
Tárgy

RE: Prosba

Ahoj Michal!

Zdravím Ťa, ako prvého prispievateľa, ktorý písal po slovensky na našej webstránke. :)

Úvodné informácie som Ti zaslal na Tvoju mailovú adresu. Poprosil by som ďalších členov nášho rodu, aby sa ozvali. Môžu kľudne písať aj sem, do našej virtuálnej knihy návštev, alebo priamo na mailovú adresu: zbugar@yahoo.com

Za všetky príspevky som vďačný.

Zoltán Bugár

Dátum
Feladó
Tárgy

Hali

Szia!

Tetszik a honlapod azonban a genealógiai adatlappal kapcsolatban fenntartásaim vannak.

Nem értem, hogy miért van szükség a származás kiderítéséhez a jelenlegi lakcímre, foglalkozásra, vallásra, telefonszámra. A többit azt értem. Ezzel így nagyon könnyen vissza lehet élni.

Kérlek válaszolj arra, hogy ezen adatokra miért van szükség.

Üdv: Anita

Dátum
Feladó
Tárgy

Re: Hali

Kedves Anita!

Köszönöm a kedves szavakat! Természetesen megértem a fenntartásaidat. Szeretném nyomatékosan kijelenteni, hogy a nekem elküldött személyes adatokat semmilyen körülmények között nem fogom harmadik személynek átadni.

Az egész arra szolgál, hogy legyen egy részletes Bugár adatbázis, ami alapján például egy nagy Bugár találkozó megszervezésekor (amire remélem hamarosan sort keríthetünk) közvetlenül értesíteni tudjuk az egyes családtagokat. E-mail címet bármikor változtathat az ember, vagy akár elfelejtheti a jelszavát, de lakhelyet vagy telefonszámot csak elég ritkán változtatunk életünk során.

Ami a foglalkozást és a vallást illeti, ezeket az információkat meg lehet találni az anyakönyvekben / házasságlevelekben / halotti bizonyítványokban is, azaz ha úgy tetszik: nyilvános. Saját kutatói tapasztalatból tudom, hogy néha pontosan ez (lakcím, foglalkozás, vallás) segít nyomra vezetni, mikor éppen azonos nevű személyeket találsz ugyanazon településen ugyanazon évben.

Teljesen világos számomra, hogy vannak, akiknél az ilyen jellegű adatgyűjtés nemtetszést válthat ki, ezért megértem, ha ezeket az információkat nem szeretné megosztani velem. Ebben az esetben kérem a nehezményezett cellát üresen hagyni.

Ha bárkinek bármilyen további kételyei vagy kérdései lennének akár a genealógiai adatlappal, akár egyéb családtörténeti témával kapcsolatban, állok rendelkezésre a zbugar@yahoo.com címen.

Üdvözlettel,

Bugár Zoltán

Dátum
Feladó
Tárgy

Üdv.

Kedves Zoltán!

Nagyon érdekelne, hogy a mi családunk is ide tartozhat-e?!
Gratulálok ehhez a honlaphoz!

Üdvözlettel,
Erika

Dátum
Feladó
Tárgy

Re: Üdv.

Kedves Erika!

Köszönöm hozzászólásodat.

Biztos vagyok benne, hogy a Ti családotok is ide tartozik, de több információra volna szükségem Tőled. Kérlek, hogy töltsd ki a Genealógiai adatlapot és küldd vissza a zbugar@yahoo.com címre.

Ez alapján már el tudunk indulni, és meg tudjuk állapítani, melyik ághoz tartoztok.

Üdvözlettel,

Bugár Zoltán

Dátum
Feladó
Tárgy

Üdvözlet

Sziasztok! Én most Győrben élek, de nagyapám még Kolozsnémán lakott! :)

Dátum
Feladó
Tárgy

Re: Üdvözlet

Kedves Peti!

A Kolozsnémai ág valószínűleg az 1713-ban újranemesített Bugár családhoz tartozik (a címerben egy fekete követ tartó daru és a galamb három búzaszállal). Ha megnézed a Családfákat a CSALÁDTÖRTÉNET menüpont alatt, lehet, hogy Te Magad is be tudod illeszteni a családodat!

<< 877 | 878 | 879 | 880 | 881 >>

Keresés

© 2000-2020 Bugár Zoltán. Minden jog fenntartva.